Terug naar overzicht

Waarvoor dient een lampenkap

Geplaatst op 21-11-2014
Waarvoor dient een lampenkap

Vroeger gebruikte men alleen maar gloeilampen, gloeilampen waren echter erg fel en daarom werd er voor praktische redenen de lampenkap bedacht. De lampenkap zorgde er voor dat het felle licht werd beperkt, maar een lampenkap zorgde er ook voor dat men niet alleen maar naar een bol licht hoefde te kijken. Toen de lampenkap werd uitgevonden ging men er natuurlijk ook mee experimenteren en bedacht men dat een lampenkap ook goed kon functioneren om licht te centreren, bijvoorbeeld om ’s avonds te kunnen lezen. Dit laatste wordt tegenwoordig niet meer gedaan met een lampenkap, omdat in de meeste lampen die gebruikt kunnen worden voor het lezen het centreren al zit.

 

Tegenwoordig worden lampenkappen voornamelijk gebruikt voor sfeervolle en decoratieve doeleinden, dit komt vooral omdat we tegenwoordig al veel betaalbare verlichting hebben die van zichzelf uit al sfeervol en decoratief is.

 

Hoe gebruikt men tegenwoordig een lampenkap?

Een lampenvoet met een lampenkap kan een goede oplossing zijn om goedkoop, maar toch een leuke sfeer in een kamer te krijgen, denk bijvoorbeeld aan een kinderkamer of slaapkamer.

 

Lampenkappen worden tegenwoordig dus niet meer voor praktische doeleinden gebruikt zoals vroeger, maar ze worden gebruikt om extra sfeer te creëren.

 Achteraf betalen via Billink

Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het plaatsen van deze cookies. Lees de privacy statement voor meer informatie. Copyright © 2006 - 2020 - Maxverlichting.nl


Gemiddelde score o.b.v. 696 beoordelingen:  0